• darkblurbg

Grondverbetering


Ga je aan de slag met de tuin, wil je een nieuwe oprit aanleggen of heb je andere werkzaamheden waarvoor het draagvermogen van de grond vergroot moet worden? Veel van de grond verbetering hangt samen met de waterhuishouding van de grond om je woning. Als je last hebt van een hoge grondwater stand en hierdoor een oprit snel verzakt of het gras slecht groeit, dan kunnen wij grondverbetering adviseren al dan niet in combinatie met advies voor drainage.

Oprit aanleggen

Wil je de oprit (opnieuw) leggen en wil je zeker zijn dat deze niet zomaar verzakt dan is het van belang om goed naar de ondergrond te kijken en de samenstelling van de lagen onder de bovenlaag. Voor een stabiele oprit zorgen we ervoor dat de oprit eerst goed diep uitgegraven wordt, zodat we de we ruimte krijgen om een stabiele fundering te maken van bijvoorbeeld puin. Op deze stabiele fundering zal een goed ingetrilde zandlaag komen die een compacte basis vormt voor de bovenste verharde laag.

Op sommige vooral nattere ondergronden kan het noodzakelijk zijn aanvullende grondverbetering toe te passen, om maximaal resultaat te behalen.

Nieuwe beplanting

Ga je de tuin opnieuw indelen en wil je weten of de grond zich wel leent voor de beplanting die je gaat plaatsen? Daarbij kunnen wij je adviseren. Niet elke grond is geschikt voor alle planten en in sommige gevallen kunnen we dit verbeteren door bestaande grond af te voeren en nieuwe grond aan te voeren of alleen de samenstelling van de grond aan te passen.

Ook als je graag een natuurlijke afschrijving wil maken met een wal of bijzondere beplanting kunnen wij adviseren.

 

Gras in de tuin

Wil je gras in de tuint of je bestaande grasveld mooier maken? Wij kunnen hierbij adviseren. Voor een mooie grasmat is het van belang om een goede ondergrond te creëren.

Om gras goed te laten groeien is niet alleen de juiste samenstelling van de grond van belang, maar ook de afwatering en het soort gras zijn van belang. Grond die gedurende langere tijd niet omgespit is, kan een harde laag ontwikkelen die moeizaam water doorlaat. Hierdoor ontstaan na een flinke regenbui plassen op uw gras die niet snel weg trekken. Dit heeft als gevolg dat het gras niet goed kan groeien of zelfs afsterft.

Wij analyseren de grond goed en maken een advies op maat en helpen je aan een mooi groen gazon.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

 

Wil je een indicatie van de kosten voor jouw project? Voor de beste inschatting komen we eerst even bij je langs om de situatie goed te bekijken.

 

Offerte ontvangen