• darkblurbg

Grondverzet


Ga je bouwen, wil je een vijver of zwembad aanleggen of heb je andere plannen rondom jouw huis waarvoor grond verplaats moet worden? Wij helpen je van begin tot eind. Bij grondverzet komt meer kijken dan alleen het uitgraven en afvoeren van de grond.

Zelf bouwen?

Als je plannen hebt om je eigen woning te laten bouwen of wil je een bedrijfspand laten bouwen, dan zal de grond bouwrijp gemaakt moeten worden. Daarna wordt er een bouwput gegraven voor de fundering. Een bouwrijpe kavel is noodzakelijk om een voorspoedige bouw te garanderen.

We kijken samen met je naar de te realiseren woning of pand en bepalen welke werkzaamheden nodig zijn om de grond bouwrijp te maken. Bij het bouwrijp maken gaan we zorgen dat alle voorzieningen aanwezig, de grond schoon is en er geen obstakels op de kavel aanwezig zijn.  

Zodra dat allemaal voorzien is zullen we de bouwput uitgraven, zodat de aannemer de fundering kan gaan plaatsen.

KLIC-melding

KLIC staat voor Kabels en Leidingen Informatie Centrum. Zodra er gegraven gaat worden is het van belang dat deze werkzaamheden gemeld worden bij het Kadaster, om gevaarlijke situaties te voorkomen, dit wordt een KLIC-melding genoemd. In de grond zijn namelijk kabels en leidingen aanwezig, je wilt natuurlijk niet dat hier schade aan ontstaat

Ongeacht waarvoor de graafwerkzaamheden dienen zullen wij deze informatie opvragen en de werkzaamheden die je wilt laten verrichten aan het kadaster doorgeven. Zodra we de informatie over de kabels en leidingen die in de grond aanwezig zijn hebben ontvangen zullen we dit met je bespreken en indien nodig de plannen daarop afstemmen.

 

Zwembad aanleggen?

Een zwembad aanleggen kan op meerder manieren. Je kunt kiezen voor een opbouwzwembad, waarbij geen grondverzet werkzaamheden nodig zijn, maar je kunt ook kiezen voor een half- of volledig ingebouwd zwembad. Als je wilt gaan (laten) graven voor een zwembad moet je rekening houden met de volgende zaken:

  • Allereerst de KLIC-Melding
  • Schone grond verklaring (voor afvoer van de overtollige grond)
  • Grondwaterpeil, hoe hoog staat dit en is dit van invloed om de grondverzet werkzaamheden?

Wij bekijken al deze zaken voor jou en geven advies hoe verder te handelen.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

 

Wil je een indicatie van de kosten voor jouw project? Voor de beste inschatting komen we eerst even bij je langs om de situatie goed te bekijken.

 

Offerte ontvangen